Publicat la: 08.02.2019. 19:13 / 725 views

O NOUĂ SECŢIE LA SPITALUL JUDEŢEAN. BUZĂUL VA AVEA SECŢIE DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE

Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea avea, în perioada următoare, o secţie care să se ocupe de îngrijirea pacienţilor a căror boală nu mai răspunde la tratament. Este vorba despre o secţie de îngrijiri paliative, în care sunt tratate persoanele cu boli cronice care le limitează viaţa. Secţia ar putea avea maxim 30 de paturi şi a fost gândită a funcţiona în curtea Spitalului Gârlaşi.

paliativManagerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a anunţat că a luat în calcul soluţia înfiinţării unei secţii de îngrijiri paliative în urma numărului mare de solicitărilor. La nivelul Consiliului Judeţean s-a discutat deja această idee, iar preşedintele Neagu l-a asigurat pe managerul Claudiu Damian de toată disponibilitatea.

Noua secţie, care va avea maxim 30 de paturi, va funcţiona în incinta Spitalului Gârlaşi iar investiţia ar urma să fie suportată de Casa de Asigurări de Sănătate.

Îngrijirea paliativă reprezinta îngrijirea activă şi totală a pacienţilor a căror boală nu mai răspunde la tratament curativ. Controlul durerii şi al altor simptome, problemele psihologice, sociale şi spirituale au importanţă majoră. Scopul îngrijirii paliative este asigurarea unei cât mai bune calităţi a vieţii pentru bolnavi şi pentru familiile acestora. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>