Publicat la: 13.09.2017. 18:02 / 252 views

O NOUĂ REUŞITĂ A CERCETĂTORILOR BUZOIENI. AU ACLIMATIZAT PERILLA FRUTESCENS

Cercetătorii de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă au reuşit să aclimatizeze la Buzău, în premieră în Europa, o plantă recunoscută pentru efectele benefice pe care le poate avea în sănătate şi cosmetică. Este vorba despre Perilla Frutescens, extrem de utilă în lupta împotriva alergiilor dar şi a bolilor de inimă. Specialiştii anunţă că pot introduce noua specie în cultură iar doritorii ar putea cumpăra seminţe.

statiune 3Perilla este o plantă aromatică, de origine asiatică, pe care cercetătorii buzoieni de la Staţiunea Legumicolă au reuşit să o aclimatizeze în premieră în Europa. Planta este recunoscută pentru efectele benefice asupra organismului uman, mai ales în tratarea alergiilor.

Pe lângă faptul că au reuşit să o aclimatizeze, cercetătorii buzoieni au reuşit chiar să diversifice planta minune, iar acum ar putea să fie introdusă în cultură.

Uleiul de Perilla este o sursă naturală de Omega 3, prin prezenţa acidului alpha-linoleic, ce ajută la protejarea inimii de boli şi la scăderea riscului de atac vascular cerebral. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>