Publicat la: 14.02.2017. 18:59 / 935 views

O NOUĂ GENERAŢIE DE ŞCOLARI. ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU CLASA PREGĂTITOARE

Copiii care vor împlini vârsta de şase ani până la 31 august 2017, trebuie să fie înscrişi obligatoriu în clasa pregătitoare. Numărul de locuri disponibile va fi afişat de fiecare şcoală care are clase pregătitoare până la 22 februarie. Totodată, şcolile din judeţ vor organiza o zi a „porţilor deschise”.

vizita clasa 0Potrivit legii, toţi copiii care împlinesc până la 31 august vârsta de şase ani, vor trebui să fie înscrişi obligatoriu în clasa pregătiotoare.

Toate unităţile care au astfel de clase vor afişa numărul de locuri disponibile până pe 22 februarie.

Unii părinţi, mai neîncrezători, cred că este prea devreme pentru copiii lor să înceapă şcoala la o vârstă aşa de mică.

Clasa pregătitoare este, de fapt, o etapă de trecere de la grădiniţă la clasa întâi, care-i pregăteşte pe copii pentru şcolarizare.

Părinţii sunt îndemnaţi să-şi înscrie copiii la cele mai apropiate unităţi şcolare de domiciliul lor, pentru a evita parcurgerea unor distanţe prea lungi şi obositoare pentru cei mici.

Pentru a se obişnui cu sălile de clasă, cu profesorii şi cu noii lor colegi, toţi copiii din ultimul an de grădiniţă, însoţiţi de educatori şi de părinţi, vor putea vizita şcolile între 23 februarie şi 2 martie.

Cererile pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi depuse până la data de 16 martie iar la începutul lunii aprilie, vor fi afişate listele cu elevii admişi. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!