Publicat la: 11.01.2021. 19:25 / 1.108 views

NUMIRE CU SCANDAL, LA ȘCOALA DIN SIMILEASCA. NOUL DIRECTOR, RESPINS DE MAJORITATEA COLECTIVULUI

Numirea unui nou director la Școala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu” din cartierul Simileasca a dat naștere unor tensiuni fără prefecedent. Azi dimineață, la școală a sosit profesorul desemnat de Inspectoratul Școlar să preia frâiele, după pensionarea fostului director. Este vorba despre un profesor de sport, cu opt ani vechime în învățământ, detașat de la Scutelnici. Cadrele didactice din școală se opun acestei mișcări.

scandal scoala director 4 scandal isj 2

Aproape toți profesorii din școală au semnat un memoriu, prin care își exprimă dezacordul față de venirea pe funcția de director a unui cadru didactic din afara unității, cu experiență profesională sub cea a unor cadre din școală, eligibile pentru șefia unității.

Printre dascălii contestatari se numără și directorul adjunct al unității.

Mai mulți părinți li s-au alăturat cadrelor didactice care îl contestă pe noul director și au semnat o petiție.

Inspectorul general școlar, cel care a semnat decizia de numire a unui nou director cu delegație, nu este suprins că, într-o astfel de situație, apare un conflict.

Pe de altă parte, șeful educației buzoiene susține că numirea este una provizorie și că, în cazul în care noul director nu va face față cerințelor, se poate reveni asupra hotărârii.

După ședința de azi de la școală, mai mulți profesori au mers la Inspectoratul Școlar, alături de liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău, Ion Dobre, pentru a-i înmâna memoriul inspectorului general și pentru a încerca să îl convingă să renunțe la decizie.

Șeful Inspectoartului Școlar consideră că tensiunile apărute pot fi rezolvate doar prin dialog.

Rămâne de văzut cum va evolua situația de la Școala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu”, având în vedere că profesorii sunt deciși să treacă și la alte forme de protest. La școala din cartierul Simileasca predau peste 30 de cadre didactice, la un colectiv de peste 600 de elevi.

(Mihai Bunăziua)

> > > > > > VIDEO < < < < < <

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!