Publicat la: 10.05.2018. 18:30 / 1.009 views

NUMĂRĂTOARE INVERSĂ PENTRU ZIUA EROILOR. PROGRAMUL EVENIMENTELOR DIN 16 – 17 MAI

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, împreună cu primarul municipiului şi cu reprezentanţii autorităţilor locale au comunicat programul activităţilor dedicate Zilei Eroilor.  Timp de două zile, oraşul nostru va fi în centrul atenţiei naţionale.  Pe 17 mai, evenimentul se va încheia cu o paradă militară internaţională la care vor participa 892 de militari români şi din ţările care au eroi îngropaţi în cimitirul din Buzău.  

conferinta garnizoana monument eroi

Comandantul Garnizoanei Buzău, împreună cu primarul Constantin Toma şi cu reprezentanţii autorităţilor locale, au prezentat programul oficial al manifestărilor din 16 – 17 mai.

La eveniment au fost invitate oficialităţi de stat din România, ambasadori, lideri militari şi reprezentanţi ai cultelor din toate ţările care au militari în Cimitirul Eroilor.

Pe 16 mai, începând cu ora 20.45, pe platoul Dacia va avea loc un scurt concert de muzică militară, după care se va desfăşura ceremonia de retragere cu torţe până la Cimitirul Eroilor.

De la ora 21.30, aici se va desfăşura o altă ceremonie, în care vor fi rostite numele tuturor eroilor cunoscuţi din cimitir.

Cei 400 de militari, dintre care cel puţin 100 vor fi străini, vor continua apoi retragerea cu torţe până la sediul Garnizoanei.

Pe durata depunerilor de coroane de flori la Domul Central, vor fi trase 21 de salve de tun, cu sprijinul Brigăzii de Gardă.

În timpul ceremoniilor desfăşurate în Cimitirului Eroilor vor fi instituite măsuri speciale de protecţie, pentru siguranţa invitaţilor oficiali, iar publicul nu va avea acces în interior.

Pe parcursul celor două zile de manifestări dedicate eroilor şi Centenarului Marii Uniri, pe traseele prestabilite vor fi instituite restricţii in trafic. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!