Publicat la: 23.11.2016. 18:48 / 966 views

NU SUNT BANI PENTRU SALARIILE PROFESORILOR. SE AŞTEAPTĂ RECTIFICĂRI BUGETARE ÎN CONSILIILE LOCALE

O rectificare bugetară este aşteptată ca pâinea caldă în educaţie. Altfel, se riscă întârzierea plăţii salariilor în ultima lună a anului. În următoarea perioadă, în funcţie şi de decizia Guvernului, consiliile locale trebuie să organizeze şedinţe pentru a dispune achitarea drepturilor băneşti.

PROFESORI - GREVA DE AVERTISMENTÎn momentul de faţă, autorităţile locale nu dispun de banii necesari pentru plata salariilor profesorilor în luna decembrie. Situaţia a fost anticipată de liderii de sindicat care au făcut demersuri pentru ca sumele să fie alocate în cel mai scurt timp.

Reprezentanţii cadrelor didactice au avertizat decidenţii de la Minister că o întârziere a acordării veniturilor băneşti poate să conducă la perturbarea alegerilor parlamentare.

Pe de altă parte, imediat ce Guvernul va dispune o rectificare bugetară, autorităţile locale trebuie să urgenteze procedurile pentru plata salariilor din învăţământ.

Pentru plata salariilor în ultima lună a acestui an, la nivelul judeţului Buzău este necesară o sumă de peste 20 de milioane de lei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!