Publicat la: 16.05.2018. 18:01 / 578 views

NU ŞI-AU PRIMIT SALARIILE INTEGRAL. APROAPE 50% DIN ŞCOLI, FĂRĂ CONTRIBUŢII ACHITATE

Continuă problemele salariale din educaţie. Angajaţii unui liceu din Buzău nu şi-au primit salariile integral, în timp ce pentru aproape jumătate din unităţile de învăţământ din judeţ nu au existat fonduri pentru plata unor contribuţii la stat. Oficialii Inspectoratului Şcolar spun că problemele ar urma să fie rezolvate în perioada imediat următoare.

liceu surzi 2Ziua de 14 a fost zi de salariu în educaţie, dar nu toate drepturile băneşti au putut fi acoperite în şcolile buzoiene. Pentru aproape jumătate din unităţile buzoiene nu au fost fonduri pentru plata unor contribuţii.

Există, totuşi, şi un caz special, la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive din municipiul Buzău, unde angajaţii au primit doar 90% din salariile nete.

În plus, mai multe unităţi de învăţământ din mediul rural au epuizat deja fondurile pentru prima jumătate a acestui an.

Conducerea Inspectoratului Şcolar dă asigurări că problemele financiare din aceste şcoli vor fi rezolvate printr-o rectificare bugetară.

Problemele vor continua, spun liderii de sindicat din educaţia buzoiană.

Sincopele în asigurarea finanţării unităţilor de învăţământ au la bază modificarea, de la 1 ianuarie, a modalităţii de plată, prin trecerea responsabilităţii de la primării către Inspectoratele Şcolare, banii provenind tot de la Ministerul Educaţiei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!