Publicat la: 12.02.2020. 19:15 / 453 views

NU SE SCHIMBĂ LEGEA, NU PROMOVĂM. JURISTUL GLORIEI DĂ VINA PE LEGEA SPORTULUI

Juriștii de la Gloria Buzău nu au reușit să identifice, până în acest moment, soluții care ar pemite echipei de fotbal promovarea în Liga I. Articolul 31 din Legea Sportului stipulează clar că în competiția patronată de Liga Profesionistă evoluează echipe de drept privat.

Still0212_00002Acelaşi articol nu menționează, însă, că echipele cu statut juridic public ar fi interzise în  eșalonul întâi. Astfel, spun juriștii,  microbiștii buzoieni nu pot spera decât că legea va fi modificată, astfel încât cluburile pendinte de municipalități sau alte instituții publice să poată concura în elita fotbalului românesc.

Argumentul juristului Ion Gheorghiu se bazează și pe faptul că Uefa nu interzice echipelor aflate sub tutela statului să concureze în competițiile europene.

Deocamdată, cu 4 luni înainte de termenul limită al depunerii dosarelor de licențiere, Gloria nu este eligibilă, pentru a concura în Liga I. Din păcate, nici dinspre Liga Profesionistă nu există loc de  concesiuni.

Șefii clubului exclud deocamdată cedarea secției de fotbal către o entitate privată declarând că nu au studiat, încă, problema. În cazul Gloriei ar fi oricum dificil,pentru ca în același certificat de identitate sportivă figurează mai multe secții. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!