Publicat la: 29.07.2019. 18:23 / 899 views

NOUTĂŢI DESPRE BANCA DE GENE. ACTUL NORMATIV ESTE ÎN LUCRU

Înfiinţarea unei bănci de gene la Buzău este un subiect repus pe tapet. Prezent la Buzău sâmbătă, ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunţat că pentru înfiinţarea băncii de gene mai este necesară realizarea unei metodologii, apoi proiectul va fi finanţat.

daea 2Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a deschis sâmbătă, la Buzău, Festivalul Internaţional al Tomatelor şi al Biodiversităţii. El a spus că are în vedere „înfiinţarea unei bănci de gene la Buzău”, proiect pe care l-a gândit împreună cu cercetătorul Costel Vânătoru.

Ministrul Agriculturii a anunţat că se lucrează la actul normativ, iar după ce formalităţile vor fi îndeplinite, va exista și finanaţare.

Ideea înfiinţării unei bănci de gene la Buzău este veche de mai bine de un an. De-a lungul timpului au existat promisiuni, însă, până la acest moment nu s-au văzut concret demersurile în acest sens. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!