Publicat la: 26.10.2018. 18:29 / 3.108 views

NOUL PREŢ PENTRU CĂLDURĂ. PRIMĂRIA SE ÎMPRUMUTĂ PENTRU SUBVENŢIONAREA GIGACALORIEI

Apropiata instalare a sezonului rece a readus în atenţia buzoienilor preţul de facturare pentru încălzirea centralizată. Deşi anunţase că va suspenda orice subvenţionare a gigacaloriei, Primăria a continuat să caute soluţii şi pentru această iarnă. În viitoarea şedinţă CLM, vor fi supuse aprobării două proiecte în legătură cu noul preţ de facturare a energiei termice pentru populaţie şi cu un credit pentru subvenţionarea ei.

gigacalorieApropierea iernii stârneşte fiori reci buzoienilor care locuiesc la bloc şi care sunt încă racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Este o problemă destul de serioasă care poate afecta peste 10.000 de familii şi care generează îngrijorare şi printre edili.

Preţul local de facturare a gigacaloriei pentru populaţie, care va fi propus spre aprobare consilierilor municipali în viitoarea şedinţă CLM, este de 250 de lei pe gigacalorie, la care se adaugă TVA.

În aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Municipal se va afla pe ordinea de zi şi un proiect de hotărâre referitor la contractarea unui împrumut de 14 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi şi pentru subvenţionarea gigacaloriei.

Noul preţ al energiei termice livrată populaţiei va intra în vigoare odată cu aprobarea proiectului de hotărâre şi va fi valabil doar în această iarnă. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!