Publicat la: 18.06.2019. 18:19 / 519 views

NOTA 10 LA PURTARE. A TRECUT ÎN ULTIMUL AN DE LICEU

După ce judecătorii Tribunalului Buzău au anulat deciziile conducerii Colegiului Naţional B.P. Hasdeu de sancţionare a elevului Andrei Voicu, dirigintele a fost nevoit să îi încheie media 10.00 la purtare. Elevul de clasa a XI-a s-a ales cu nota 2 la purtare după ce şi-a ironizat profesoara de desen pentru prestaţia şi vestimentaţia sumară dintr-un videoclip pe care aceasta l-a filmat în urmă cu mai mulţi ani.

elev hasdeuAndrei Voicu a primit pe ultimul semestru al anului scolar în curs nota 10.00 la Purtare şi, astfel, a promovat în ultimul an de liceu. Elevul de la Colegiul Hasdeu care a primit nota 2 la Purtare pe un semestru, pentru ca a scris pe grup pe o reţea de socializare în termeni critici despre profesoara sa de desen, fostă cântareaţă într-o trupă etno, a câştigat procesul cu liceul, astfel încât dirigintele a fost nevoit să îi încheie media 10.00 la purtare.

Sancţiunea împotriva elevului a fost dispusă pe data de 11 decembrie 2018, de Consiliul Profesoral. ”Pentru tot comportamentul lui, 64 de profesori au votat propunerea care a venit în comisia de disciplină”, declara atunci directorul Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, Ionel Banu.

 Andrei a fost sancţionat pentru un mesaj postat pe un grup închis al colegilor săi. Alături de videoclipul unei melodii pe care profesoara de desen o interpretase în urmă cu 5 ani, când făcea parte dintr-o formaţie de muzică etno, apare un comentariu referitor la versurile melodiei.

Familia elevului a luat legătura cu un avocat, hotărâtă să ajungă în instanţă. Mama lui Andrei spune că problemele au început în momentul în care băiatul său şi-a atras antipatia profesoarei de desen Alina Elena Barbu, care i-a pus nota trei la teorie elevului Andrei Voicu. La scurt timp, drept răzbunare, elevul a postat pe grupul de Facebook al Colegiului Hasdeu un videoclip din 2013 cu profesoara de desen. Cadrul didactic era pe atunci şi solistă la trupa Kronos.

În videoclip, profesoara apare în ţinută sumară, interpretând o melodie cu versuri nu tocmai educative: „Stau şi aştept să mă lipesc de un băiat/ M-aş duce cu el la un hotel, dar ce păcat că n-are în portofel…”.

 Pe 10 iunie, Tribunalul Buzău a anulat Hotărârea de Consiliul Profesoral, dar şi pe cea a Consiliului de Administraţie, de sancţionare a elevului Andrei Voicu. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!