Publicat la: 30.04.2014. 20:09 / 6.850 views

„NOI VREM ASFALT!”. E CEREA BUZOIENILOR DE PE STR. SIMILA

Strada Simila, din vecinătatea cartierului buzoian Micro XIV, n-a văzut asfalt niciodată. Pentru că zona a fost lăsată de izbelişte de zeci de ani împrejurimile aduc mai degrabă a ghetou.

str. simila Buzoienii care cunosc zona o ocolesc cît pot, şi pătrund în perimetru doar când au nevoie.

În lipsa asfaltului gropile s-au adîncit iar traversarea lor se transformă într-o adevărată aventură mai ales pentru cei care au copii. Pruncii sunt purtaţi în brațe către școli sau grădinițe.

Mulți dintre buzoienii din zonă locuiesc aici de zeci de ani. N-au văzut o nicio lopată de asfalt pe strada lor chiar dacă asfaltarea li s-a promis în nenumărate rînduri. Mai mult, strada Simila ar figura în catastifele primăriei ca asfaltată.

În timp, municipalitatea a încercat să facă aleile dintre blocuri și a adus de mai multe ori balast. Numai că după balastările repetate, nivelul aleilor dintre blocuri s-a ridicat și după fiecare ploaie, apele se scurg în subsoluri.

În mica piațetă din centrul ghetoului, pe locul unde în țările civilizate s-ar fi amenajat o fîntînă arteziană sau măcar un spațiu verde, tronează un container de gunoi arhiplin.

Iluziile locuitorilor din mahala vor trebui întreținute cu mult tact. Acestora li s-a promis în mai multe rânduri ca strada lor va fi asfaltată odata cu Marea Asfaltare. Numai că parafrazându-l din nou pe Coşbuc asfaltul nu mai vine. 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!