Publicat la: 06.12.2017. 19:17 / 429 views

NOI SEPARATOARE PE ŞOSEAUA NORDULUI. VARIANTA OCOLITOARE GENEREAZĂ MULTE EVENIMENTE RUTIERE

Buzăul beneficiază de o şosea de centură care preia tot traficul greu de pe drumul naţional E85. Din păcate, deşi foarte eficientă, Şoseaua Nordului generează şi multe evenimente rutiere, unele dintre ele soldate cu victime. Pentru a reduce numărul accidentelor, Primăria a decis să monteze separatoare de sens pe toată lungimea variantei.

separatoare 1Primele separatoare de sens de pe Şoseaua Nordului au fost montate în anul 2014, conform unei hotărâri a Consiliului Local Municipal.

Deşi ar fi trebuit instalate astfel de separatoare în mai multe zone periculoase ale şoselei care ocoleşte Municipiul Buzău, de-abia astăzi a început securizarea celei de-a doua curbe periculose, din apropierea Crângului.

În Comisia de securitate rutieră s-a hotărât montarea unui astfel de separator de sens şi în zona Fabricii de Bere, la coborârea spre Bucureşti de pe pasarelă.

Şi aici este o zonă extrem de periculoasă, mai ales din cauză că unii conducători auto virează pe strada Aleea Veteranilor, peste linia continuă.

Cel mai probabil, acest segment din Şoseaua Nordului va fi securizat cu parapete din beton, la începutul primăverii viitoare.

Lucrările la instalarea noilor separatoare au produs unele aglomerări în zonă pentru că autovehiculele au circulat pe o singură bandă pe sens, cu viteză redusă.

Separatoarele de sens au rolul de a-i obliga pe conducătorii auto să micşoreze viteza, pentru că se îngustează calea rutieră.

De asemenea, în cazul în care se produce un derapaj sau se pierde controlul direcţiei, automobilul va fi împiedicat să pătrundă pe sensul opus şi să fie implicat într-o ciocnire frontală.

O altă măsură care ar putea reduce substanţial numărul de accidente de pe şoseaua de centură ar fi supravegherea respectării vitezei legale de către toţi participanţii la trafic.

Viteza maximă acceptată pe şoseaua de centură este de 70 de kilometri la oră iar poliţiştii de la Circulaţie ar trebui să monitorizeze în permanenţă pentru ca regula să fie respectată. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>