Publicat la: 14.01.2019. 19:19 / 577 views

NOI SEPARATOARE DE SENS PE CENTURĂ. UN NOU TRONSON DIN ŞOSEAUA NORDULUI VA FI SECURIZAT

Accidentele multiple de pe Şoseaua Nordului, multe dintre ele soldate cu victime, au impus noi măsuri de securitate rutieră. Noi separatori de sens vor fi montaţi pe tronsonul dintre Fabrica de Bere şi curba din apropierea pădurii Crâng, unde au fost montaţi separatorii de anul trecut.

soseaua nordului 2Peste 30 de accidente rutiere s-au produs anul trecut pe această porţiune din şoseaua de centură a Buzăului.      

Evenimentele rutiere care se produc frecvent pe şoseaua de centură Buzăului au fost puse în discuţie de Comisia pentru Siguranţa Rutieră a municipiului.

În şedinţa de săptămâna trecută au fost stabilite măsurile care vor fi luate în vederea reducerii numărului de accidente rutiere, produse mai ales între Fabrica de Bere şi pădurea Crâng.

Separatorii de sens au rolul de a-i obliga pe conducătorii auto să reduca viteza, pentru că se îngustează calea rutieră.

De asemenea, în cazul în care se produce un derapaj sau se pierde controlul direcţiei, automobilul va fi împiedicat să pătrundă pe sensul opus şi să fie implicat într-o ciocnire frontală.

Multe accidente au avut loc aici pentru că şoferii au ignorat indicatorul rutier care interzice virajul la stânga.

După ce va fi aprobat bugetul local pe 2019, vor fi achiziţionaţi separatorii de sens, care vor avea o contribuţie decisivă la siguranţa circulaţiei rutiere din zonă.

O altă măsură care ar putea reduce substanţial numărul de accidente de pe şoseaua de centură ar fi supravegherea respectării vitezei legale de către toţi participanţii la trafic

Pentru a putea fi observaţi mai uşor pe timp de noapte, pe separatori vor fi montate plăcuţe reflectorizante iar, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, Şoseaua Nordului va beneficia de iluminat public stradal. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!