Publicat la: 03.05.2019. 18:16 / 827 views

NIMIC NU SE PIERDE… UNDE A AJUNS ASFALTUL DE PE „BĂLCESCU”?

De astăzi a început turnarea noului strat de asfalt pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Vechiul strat de asfalt a fost frezat şi a fost aşternut pe drumul care ajunge pe şoseaua digului din zona podului Vadu Paşii. Din păcate, Şoseaua Vadu Paşii este încă într-o stare deplorabilă.

asfalt balcescu 1 drum pod 2

În prealabil, stratul vechi de asfalt a fost frezat şi aşternut pe strada paralelă cu calea ferată care trece peste podul de la Vadu Paşii. Drumul, care duce pe şoseaua digului, era plin de gropi şi, când ploua, nu se putea trece din cauza noroaielor.

Acum se circulă foarte bine iar cei care vor să ocolească oraşul au început să folosească această rută pentru a ajunge pe strada Horticolei sau în cartierul Dorobanţi. Ar fi bine ca şi materialul rezultat din frezarea celui de-al doilea tronson de pe Bălcescu să fie folosit tot pentru repararea unor drumuri proaste sau chiar a porţiunilor cu gropi de pe Şoseaua Digului.

drum pod 1Din păcate, Şoseaua Vadu Paşii, care trece prin faţa Oborului, este încă nepracticabilă, după ce lucrările de reabilitare începute anul trecut, au fost stopate. Pe aici va trece probabil cea de-a doua centură a Buzăului, care va face legătura între podul de la Mărăcineni şi Şoseaua Brăilei.

Oricum, iniţiativa edililor de a folosi materialul obţinut din frezerea străzilor aflate în lucru pentru repararea altor străzi este de salutat. În acest fel … nimic nu se pierde şi banii pentru balastări ar putea fi folosiţi la asfaltările celor 150 de străzi prevăzute în proiectele Primăriei.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!