Publicat la: 22.05.2019. 17:59 / 649 views

NICIO PRIMĂVARĂ FĂRĂ CĂPUŞE. APROAPE ZILNIC, 10 BUZOIENI SE PREZINTĂ LA UPU CU MUŞCĂTURI

Zilele călduroase din ultima vreme, urmate de o perioadă în care a plouat, au favorizat apariţia căpuşelor. În medie, 10 buzoieni apelează zilnic la ajutorul medical de specialitate, acuzând muşcături de căpuşe. În acest sens, buzoienii sunt sfătuiţi să-şi ia măsuri de protecţie, atunci când merg în parc sau la iarbă verde.

iarba parcPe  parcursul lunii mai, buzoienii au început să se prezinte la Spitalul Judeţean pentru  a fi trataţi contra muşcăturilor de căpuşă. Cei mai mulţi dintre cei care au apelat la ajutorul medicilor au declarat că, probabil, au fost înţepaţi de insecte în timp ce se aflau la iarbă verde sau în parc. În medie, 10 buzoieni se prezintă zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru a primi îngrijiri medicale, în urma muşcăturilor de căpuşe.

Specialiştii subliniază că nu toate căpuşele sunt infectate cu microorganisme care  pot transmite boli grave. Este bine, totuşi, să ne prezentăm la medic, atunci când suntem muşcaţi, pentru extragerea corectă a parazitului. Cea mai gravă boală transmisă de insectele buclucaşe este Lyme, sau borelioza, supranumită şi “boala cu 1000 de feţe” din cauza faptului că afectează întregul organism, iar simptomele mimează manifestările altor boli. De asemenea, medicii îi sfătuiesc pe cei care ies la iarbă verde, sau în parc, să adopte măsuri de prevenţie.

Specialiştii atrag atenţia că umiditatea excesivă din aceste zile, mediu propice căpuşelor, scade totodată eficienţa oricărui tip de dezinsecţie. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, la Buzău a fost înregistrat şi un caz de boală Lyme. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!