Publicat la: 14.02.2019. 19:23 / 528 views

NEMULŢUMIRI ÎN EDUCAŢIA BUZOIANĂ. DIRECTORII DE ŞCOLI, FĂRĂ SPOR DE STRES

Începutul de an a venit cu salarii mai mari pentru angajaţii din educaţie, mii de dascăli buzoieni încasând, din această lună, mai mulţi bani. Este vorba de personalul didactic de predare, care beneficiază, începând de anul acesta, de spor de suprasolicitare neuropsihică, în cuantum de 10% din salariul de bază. În mod nejustificat, sunt lăsaţi pe dinafară directorii de şcoli. Chiar dacă mai au activitate la catedră, ei nu pot beneficia de acest bonus la salariu.

sedinta directoriAplicaţia Edusal, prin intermediul căreia sunt calculate salariile celor din învăţământul preuniversitar, nu permite calcularea acestui spor pentru personalul din funcţiile de conducere. Sindicaliştii consideră că este vorba de discriminare în acest caz şi au solicitat la Ministerul Educaţiei ca şi personalul didactic de conducere, îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar să beneficieze de sporul de 10%.

Mai mult, de pe lista beneficiarilor lipsesc şi inspectorii şcolari, chiar dacă au ore de predare, metodiştii din cadrul Casei Corpului Didactic, psihologii şi logopezii. În aceste condiţii, există cazuri în care profesorii pot încasa salarii chiar mai mari decât ale directorilor.

Pe considerentul că nu lucrează cu elevii, nu beneficiază de acest bonus la salariu nici contabilii, secretarii, însă, de cealaltă parte, bibliotecarii, pedagogii, laboranţii şi informaticienii lucrează direct cu elevii. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!