Publicat la: 23.08.2017. 18:36 / 1.528 views

NĂSCUT PE 23 AUGUST. UN BUZOIAN NĂSCUT ÎN ZIUA ROMÂNIEI SOCIALISTE

Buzoianul Tănase Manolache a ales să apară pe lume în ziua de 23 august 1944, când România şi-a ales destinul pentru o bună perioadă de timp. Ziua în care ţara noastră a întors armele împotriva armatei germane a devenit Ziua Naţională a Republicii Socialiste România. Destinul buzoianului fost influenţat decisiv de această dată istorică.

nascut pe 23 augustBuzoianul Tănase Manolache s-a născut într-o zi istorică. El a apărut pe lume în ziua de 23 august 1944), în plin război mondial, când România a decis să întoarcă armele împotriva germanilor şi să-şi schimbe destinul pentru următorii 45 de ani.

După multă vreme, în care a trăit prin mai multe oraşe, acolo unde l-a purtat profesia sa, nenea Manolache a revenit în satul natal.

În acele vremuri, în care nu exista şomaj, nenea Manolache a practicat mai multe meserii, dar a fost dăruit şi cu harul artei.

Lucrările sale de grafică şi pictură au fost prezente în multe expoziţii, chiar şi naţionale, dar a fost atras şi de literatură ori de arta spectacolului.

În vremea în care socialismul îi unea, vrând – nevrând, pe toţi românii, Ziua Naţională se sărbătorea cu mare fast.

În toate oraşele mari ale ţării oamenii muncii ieşeau la defilare.

Bulevardele se umpleau cu care alegorice şi cu mii şi mii de oameni care purtau steaguri, flori, baloane şi pancarte şi care strigau lozinci care slăveau comunismul.

Născut de Ziua Naţională, Tanase Manolache a ajuns să contribuie din plin la pregătirile pentru sărbătorirea ei la Ploieşti, acolo unde profesa, dar şi la Buzău, unde era chemat să dea o mână de ajutor.

Prin natura meseriei şi a harului său artistic, era solicitat la multe alte activităţi culturale, artistice şi de propagandă socialistă.

Ajuns la pensie, buzoianul născut pe 23 august 1944 priveşte în urmă cu nostalgie.

După cei 73 de ani de viaţă, filozofia buzoianului Tănase Manolache este una simplă şi sănătoasă.

Astăzi, de ziua sa de naştere, nenea Manolache şi-a chemat alături rude şi prieteni buni şi vor sărbători aşa cum se cuvine, cu, un pahar de vin bun şi cu muzica de petrecere.

La cei 73 de ani ai săi, astăzi, 23 august, când îşi sărbătoreşte ziua de naştere, Tanase Manolache nu are decât un singur regret.

Că nu ştia în tinereţe tot ceea ce ştie acum.

Toţi cei care vor să-l cunoască, îl pot vizita oricând acasă, în Dealul Viei, acolo unde este supranumit Pictorul terapeut. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!