Publicat la: 06.04.2021. 18:16 / 620 views

MUZEUL ȘI-A ÎMBOGĂȚIT PATRIMONIU. NICOLAE PENEȘ A FACUT O DONAȚIE IMPORTANTĂ

Patrimoniul Muzeului Judetean este de ieri, mai bogat. Scriitorul Nicolae Peneș a donat instituției mii de pagini de înscrisuri, scrisori, corespondență dar și fișele de studiu ce au servit la baza de documentare pentru volumele “Alexandru Marghiloman – lordul valah”, lucrare premiată de Academia Română. Colecția este întregită și de diploma conferită omului de cultură de către forul național academic.

penes donatie 3 penes donatie 1

Mii de pagini de manuscrise, corespondență sau fișe de bibliotecă au ajuns de ieri, în patrimoniul Muzeului Județean Buzău. O întreagă colecție din care mai fac parte medalii, diplome, numere din ziare, plachete și diplome a fost donată instituției de scriitorul Nicolae Peneș. Omul de cultură a ținut să doneze si frânturi din studiul ce a servit ca bază de documentare pentru “Alexandru Marghiloman – Lordul valah”, lucrare premiată de Academia Română.

Volumul imens de obiecte va fi preluat de secția “Istorie” a instituției buzoiene și va constitui “fondul Nicolae Peneș”.Urmează o muncă de câteva luni, timp în care angajații muzeului vor trebui să sorteze și să catalogheze toate obiectele primite.

Muzeului i-a fost donată și diploma primită de Nicolae Peneș din partea Academiei Române. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!