Publicat la: 16.01.2017. 18:48 / 1.483 views

MUZEUL JUDEŢEAN VA AVEA UN AN PLIN. PRIMUL EVENIMENT – ZIUA MICII UNIRI

Anul trecut, activităţile desfăşurate de Muzeul Judeţean au avut ca beneficiari direcţi şi indirecţi peste patruzeci de mii de buzoieni. Colectivul muzeului îşi propune să atraga în acest an un public şi mai mare pentru proiectele propuse. Prima acţiune care solicită participarea largă a buzoienilor va fi Hora Unirii, care va înconjura clădirea pe 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri.

director mousaiosLa început de an, de Ziua Naţională a Culturii, Muzeul Judeţean a prezentat un bilanţ al activităţilor cultural-educative şi ştiinţifice desfăşurate pe parcursul anului 2016.

Muzeul Judeţean nu s-a mulţumit doar cu activităţile specifice unei asemenea instituţii, ci s-a implicat activ în viaţa comunităţii.

Dacă anul trecut, prin acţiunile desfăşurate, Muzeul a reuşit să implice peste 40.000 de buzoieni, ca beneficiarei direcţi sau indirecţi, pentru anul acesta se aşteaptă la un succes şi mai mare.

Tot anul acesta va fi redeschisă şi colecţia de etnografie şi folclor de la Casa Vergu Mănăilă, parţial renovată.

De altfel, primele două expoziţii permanente au fost deja vernisate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a Culturii. Este vorba despre sălile de arheologie care ilustrează Neo-Eneoliticul pe teritoriul judeţului Buzău şi Epoca Bronzului, şi care vor putea fi vizitate conform programului muzeal.

Prima activitate la care colectivul Muzeului Judeţean solicită prezenţa masivă a buzoienilor va fi Hora Unirii, desfăşurată în curtea instituţiei pe 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri. (Corneliu Floriceanu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. aoleu spune:

    Mai lasati-ne fratilor cu Laurentiu Grigoras … omul asta este un incult … NU are ce cauta acolo. Are careva de la CJ habar faptul ca omul asta nici macar 50% din timp nu este in tara…dar mai ales la muzeu … Mamaaa …. in ce lume traim …

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!