Publicat la: 11.12.2018. 18:51 / 1.796 views

MUZEUL DESCHIS. EXPOZIŢII PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂŢI

Muzeul Judeţean Buzău îşi continuă misiunea de a atrage cât mai mulţi buzoieni în sălile cu expoziţii permanente sau temporare. Două expoziţii speciale au fost organizate astăzi pentru persoanele cu dizabilităţi. La realizarea expoziţiei tactile au participat direct elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian”.

muzeu dizabilitati  muzeu dizabilitati2

În efortul său susţinut de a atrage câţi mai mulţi vizitatori, Muzeul Judeţean Buzău a implementat programul „Muzeul Deschis”, care se adresează persoanelor cu dizabilităţi.

Primele două expoziţii din acest proiect au fost lansate astăzi, cu sprijinul necondiţionat al elevilor şi profesorilor de la Liceul de Arte „Margareta Sterian”

Expoziţia tactilă „Muzeul din cutie” este destinată persoanelor cu deficienţe de vedere.

Expoziţia tactilă este formată, în această variantă iniţială, din 50 de obiecte provenite din achiziţii, donaţii şi din replici realizate de elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian”.

Obiectele din Muzeul din cutie au trecut din mână în mână pentru a putea fi „vizualizate” şi descoperite cu ajutorul simţului tactil.

Vizitatorii au putut experimenta tehnologia de ultimă oră pusă la dispoziţie de organizatori.

Liceenii de la Arte au venit să vadă cu ochii lor cât de importante sunt obiectele realizate de ei, special pentru cei care nu pot vedea..

Astăzi, a fost o zi deosebită pentru buzoienii cu deficienţe locomotorii, de vedere sau cu alte dizabilităţi, care au intrat pentru prima dată în muzeu şi care au putut înţelege ceea ce li s-a prezentat.

„Muzeul deschis” rămâne la dispoziţia celor care vor să-l viziteze şi poate fi accesibilizat oricând. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!