Publicat la: 29.03.2019. 19:13 / 1.422 views

MUZEUL CHIHLIMBARULUI SE MODERNIZEAZĂ. ÎN ACEST AN ÎNCEP LUCRĂRILE

Din acest an, Muzeul Chihlimbarului din Colţi va intra în reparaţii şi va fi modernizat. Clădirea în care funcţionează nu mai îndeplinea condiţiile necesare pentru a adăposti colecţia de exponate, care aparţine Muzeului Judeţean. Pentru că bugetul comunei, în a cărui proprietate se afla clădirea muzeului, nu permitea reabilitarea ei, consilierii locali au aprobat trecerea în patrimoniul Consiliului Judeţean şi ulterior a ajuns în administrarea Muzeului Judeţean.

muzeu coltiDe-a lungul anilor, clădirea Muzeului Chihlimbarului din Colţi s-a deteriorat şi nu mai îndeplinea condiţiile necesare pentru expunerea şi păstrarea colecţiei, care aparţine Muzeului Judeţean. Consiliul Judeţean a preluat clădirea şi va aloca sumele necesare pentru reabilitarea  şi modernizarea muzeului de la Colţi.

Pentru început vor fi necesare intervenţii la acoperiş, la structura de rezistenţă din lemn şi la elementele ornamentale, dar şi la scările din lemn, aflate într-o stare avansată de degradare şi la curtea interioară.

Pentru o perioadă de timp, când se va lucra la interiorul clădirii, obiectele de patrimoniu ar putea fi retrase la Buzău. Anual, Muzeul Chihlimbarului este vizitat de cel puţin 7-8 mii de turişti români şi de peste hotare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!