Publicat la: 11.10.2019. 18:41 / 990 views

MUTAREA ELEVILOR, ETAPA CONTRADICŢIILOR JURIDICE. INSPECTORATUL ŞCOLAR AŞTEAPTĂ UN NOU ORDIN DE MINISTRU

Profesorii, sindicatul şi părinţii sunt hotărâţi să pună imediat în aplicare decizia de reînfiinţare a Şcolii nr. 6 “Grigore Baştan”, fapt care ar însemna mutarea elevilor în vechiul sediu. Responsabilii educaţiei buzoiene le mai solicită un răgaz, până la emiterea unui nou ordin de ministru. Între timp, Inspectoratul Şcolar a contestat decizia instanţei de suspendare a comasării cu Şcoala nr. 16 ”Ion Creangă”.

comasare-scoala-nr-16 comasare 3

Decizia Curţii de Apel privind suspendarea tuturor documentelor care au stat la baza comasării celor două unităţi de învăţământ a născut o serie de discuţii contradictorii, mai ales de natură juridică. Pe de o parte, liderii de sindicat spun că sentinţa trebuie imediat pusă în aplicare, iar copiii de la fosta Școală nr. 6 să revină la şcoala veche. Certificatul de grefă al deciziei judecătoreşti a fost dus, astăzi, la Inspectoratul Școlar.

De cealaltă parte, responsabilii învăţământului buzoian susţin că trebuie aşteptat un nou ordin de ministru, înainte de o eventuală mutare a elevilor.

Între timp, apar detalii interesante din procesul intentat de sindicat. Magistraţii au decis suspendarea comasării celor două şcoli, după ce s-a constatat că, la dosar, era un ordin de ministru prin care Școala nr.6 urma să fie absorbită de Școala nr. 16, ca structură, fără a fi necesară mutarea elevilor.

Acest fapt a fost recunoscut chiar de către conducerea Inspectoratului Școlar.

Prin sentinţa data la începutul săptămânii, instanţa a dispus şi anularea actelor prin care s-a realizat comasarea, însă decizia este pe fondul procesului, astfel că nu se aplică imediat, aşa cum e în cazul suspendării. Inspectoratul Școlar a atacat ambele hotărâri. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!