Publicat la: 01.08.2018. 18:22 / 1.943 views

MUTARE CU SCANDAL. CONDUCEREA DE LA “NENIŢESCU”, REVOLTATĂ DE DECIZIE

Decizia de mutare a elevilor și profesorilor de la Liceul de Chimie într-o altă locație, pentru a le face loc celor de la Eminescu”, se lasă cu scandal. Directorul Liceului Costin Nenițescu” acuză autoritățile că au luat o hotărâre care va conduce la desființarea unității. Profesorul Narcisa Dașu crede că efectele asupra instituției vor fi foarte grave. Șefii din Inspectoratul Școlar nu cedează: decizia este definitivă.

nenitescu director 1Ieri, primarul Constantin Toma și inspectorul școlar general adjunct Nela Wamsiedel au anunțat că, in perioada lucrărilor de reabilitare a clădirii, Colegiul “Mihai Eminescu” va funcționa în imobilul Liceului Tehnologic “Costin Nenițescu” de pe strada Transilvaniei, urmând ca elevii și profesorii de la fostul liceu de Chimie să meargă la Grupul Școlar Tehnologic de Meserii și Servicii de pe strada Bazalt. Mutarea este contestată de conducerea de la „Nenițescu”.

În această dimineață, directorul Dașu a încercat, în zadar, să îl înduplece pe primarul Toma. Decizia rămâne bătută în cuie, reacționează și responsabilii educației buzoiene.

Conducerea Liceului Nenițescu ridică și problema elevilor navetiști, având în vedere că, potrivit planului, adolescenții vor învăța după-amiaza.

Directorul liceului de Chimie avertizează și cu privire la efectele asupra profesorilor și personalului auxiliar, odată cu mutarea unității într-o altă locație. Există temerea că liceul se va desființa.

Nici vorbă despre desființare, spun oficialii Inspectoratului Școlar. Este posibilă doar varianta comasării.

Pe de altă parte, hotărârea autorităților îi nemulțumește și pe elevi. Din toamnă, peste 400 de tineri vor fi nevoiți să se adapteze la condițiile dintr-o altă unitate de învățământ.

Totodată, conducerea liceului amintește că, în ultimul an, în unitate s-au făcut mai multe investiții în laboratoare, amenajate și modernizate la standarde europene, numai că acestea nu vor putea fi folosite pentru orele de practică.

Pentru o perioadă de cel puțin doi ani, clădirea Colegiului Național “Mihai Eminescu” va intra în reabilitare, grație unei finanțări guvernamentale în valoare de peste 5,2 milioane de euro. (Mihai Bunăziua)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Din câte știu părinții și elevii au făcut un parteneriat cu liceul,acolo ar trebui umblat și dacă există portițe cei vătămați să conteste în instanță contractul.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!