Publicat la: 12.07.2019. 18:19 / 667 views

MUNŢI DE GUNOAIE, LA VERNEŞTI. DEŞEURI DE TOATE FELURILE, DEPOZITATE LÂNGĂ CANALUL DE IRIGAŢII

Mormane de gunoaie stau aruncate în împrejurimile comunei Verneşti, culmea, chiar lângă un canal care irigă parcelele gospodarilor din localitate.  Pe un câmp de la marginea localităţii, pot fi găsite tone de deşeuri, de la materiale de construcţii, până la piese auto sau deşeuri menajere, semn că mai mulţi locuitori şi-au făcut un obicei din a arunca gunoaiele aici. Azi, o parte din deşeuri ardeau, poluând astfel şi aerul pe care-l respiră cetăţenii comunei.

gunoaie vernesti 1Reprezentanţii administraţiei locale ridică neputincioşi din umeri, declarând că, în general, gunoaiele sunt depozitate noaptea şi că poliţiştilor din comună le este aproape imposibil să-i depisteze pe inconştienţii care depozitează deşeuri fără niciun discernământ.

Din păcate, spun edilii, unii dintre cetăţeni nu înteleg că aruncînd gunoaiele la marginea comunei se otrăvesc singuri. Încercările de ecologizare au fost sporadice şi fără mare efect, pentru că mulţi dintre localnici şi-au păstrat obiceiul de a  depozita deşeuri în zona canalului de irigaţii.

De altfel, adevărate „gropi de gunoi” au apărut, în ultimii ani,  în mai multe zone ale judeţului, inclusiv în împrejurimile municipiului Buzău. Primăriile pot acţiona în cazul terenurilor ce aparţin de domeniul public. Dacă terenul pe care este depozitat gunoiul este privat, obligaţia de a îndepărta deşeurile revine proprietarilor. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!