Publicat la: 29.03.2019. 19:21 / 1.389 views

MUNCITORI VIETNAMEZI LA BUZĂU. VOR ACOPERI GOLURILE DIN INDUSTRIE ŞI SERVICII

Câteva mii de vietnamezi vor ajunge în România, iar unii dintre ei la Buzău, în următoarele luni, pentru a munci în industrie şi servicii, ramuri ale economiei care trec printr-o criză a forţei de muncă. O  firmă de recrutare şi formare profesională din ţara asiatică şi-a trimis oamenii într-un turneu prin judeţele ţării, ca să obţină contracte de muncă pentru muncitorii vietnamezi. Aceştia ajung să muncească departe de familie pentru salarii de patru ori mai mari decât în ţara lor.

muncitori vietnamezi 2  muncitori vietnamezi 1

Primii muncitori vietnamezi vor ajunge în curând să lucreze cot la cot cu românii la liniile de îmbuteliere a conservelor. Condiţiile de muncă şi nivelul de salarizare vor fi peste aşteptări, spun reprezentantele firmei de recrutare din Vietnam. 

Angajatorii români speră ca prin importul de muncitori calificaţi din Vietnam să rezolve criza forţei de muncă din România, care afectează toate ramurile economiei. Străinii sunt momiţi cu salarii de patru ori mai mari decât în ţara lor, mese gratuite şi cazare la standarde ridicate. 

După acordul obţinut cu producătorul de conserve, firma de plasare a muncitorilor vietnamezi în România a mai încheiat precontracte cu un restaurant, tot din Buzău, şi o fabrică de confecţii din judeţul Neamţ. Până să ajungă la noile joburi, muncitorii din ţara asiatică vor parcurge cursuri de formare profesională şi vor învăţa câteva cuvinte din limba română. (Mirela Copariu)

error: Content is protected !!