Publicat la: 14.09.2016. 17:44 / 925 views

MULTE ŞCOLI DIN BUZĂU NU AU AVIZ DE LA ISU. COPIII SUNT ÎN PERICOL ÎN CAZ DE INCENDIU

Multe dintre unităţile de învăţământ buzoiene nu deţin aviz de la ISU. Este vorba despre autorizaţia de siguranţă la incendiu care nu este eliberată dacă nu sunt îndeplinite condiţiile cerute de lege. Toate şcolile găsite în neregulă au primit termene de rezolvare a neconformităţilor care au reieşit în urma controalelor.

isu-1În judeţul Buzău au fost descoperite o serie de unităţi de învăţământ care nu ar trebui să funcţioneze pentru că nu îndeplinesc condiţiile legale pentru siguranţa copiilor.

60 dintre unităţile şcolare au fost verificate de o comisie mixtă înfiinţată prin ordin prefectural, în timp ce inspectorii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean au controlat toate aceste unităţi.

La nivelul judeţului, procentajul şcolilor care deţin avizul de la ISU este de 64%. Nici în mediul urban, unde măsurile de protecţie la incendiu ar fi trebuit să fie îndeplinite cu prioritate, situaţia nu este mai buna.

Pentru a fi îndeplinite toate condiţiile legii solicitate de pompieri, sunt necesare eforturi umane şi materiale importante. Unităţile şcolare în cauză nu dispun de fonduri suficiente pentru a rezolva în termen scurt toate neconformităţile, dar vor trebui să respecte termenele acordate de ISU.

De la începutul anului, 28 de unităţi şcolare au depus cereri pentru obţinerea autorizaţiei de siguranţă la incendii şi doar 12 dintre ele au fost aprobate. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!