Publicat la: 08.05.2018. 18:28 / 979 views

MONEDE ROMANE, DESCOPERITE LA PÂRSCOV. UN MIC TEZAUR A AJUNS LA MUZEUL JUDEŢEAN

O nouă descoperire a adus în colecţiile Muzeului Judeţean 64 de monede romane din argint. Descoperirea a fost făcută de un buzoian din comuna Pârscov, cu ajutorul unui detector de metale. Acesta a predat toate monedele la primărie, de unde au ajuns la Muzeul Judeţean, unde vor fi cercetate în amănunt.      

monede 1Noi mărturii ale prezenţei romanilor pe teritoriul judeţului nostru îşi fac apariţia. Cu câteva zile în urmă, un cetăţean din comuna Pârscov a descoperit un mic depozit de monede romane, cu ajutorul unui detector de metale.

Cel care a descoperit micul tezaur a stopat continuarea căutărilor şi s-a grăbit să predea monedele la Primăria Pârscov, de unde au ajuns la Muzeul Judeţean.

Muzeografii vor cerceta cu atenţie toate componentele micului tezaur, care ar putea avea o mare importanţă arheologică pentru judeţul Buzău.

Predarea şi preluarea depozitului de monede romane s-a făcut conform legii, în prezenţa unor reprezentanţi ai Poliţiei buzoiene.

Urmează ca arheologii Muzeului Judeţean să facă investigaţii amănunţite în zona descoperirii, unde ar putea scoate la iveală noi mărturii ale trecerii romanilor prin judeţul nostru. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!