Publicat la: 18.09.2020. 18:27 / 823 views

MODEL DE PREVENȚIE. HASDEENII URMEAZĂ CU INTELIGENȚĂ MĂSURILE ANTI COVID

La Colegiul Național ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” au fost adoptate măsuri speciale de prevenire a infectării cu Covid 19. În afara măsurilor sanitare și de distanțare, orarul elevilor a fost conceput în așa fel, încât aceștia să nu se întâlnească în număr mare în recreații. În premieră, anul acesta a fost deschisă poarta dinspre bulevardul Gării, pentru ca elevii să beneficieze de căi separate de intrare și de ieșire din curtea interioară.

igiena 4 hasdeu 3

Și pentru Hasdeu, unul dintre cele mai titrate colegii din România, ca și pentru celelalte unități de învățământ buzoiene, noul an școlar a debutat sub imperiul pandemiei.

În acest context nefericit, a fost necesară implementarea unor măsuri excepționale de protecție împotriva noului coronavirus, atât pentru copii, cât și pentru personalul Colegiului ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Au fost urmate, pas cu pas, toate indicațiile oficiale pentru asigurarea unui mediu sanitar corespunzător, atât în curte, cât și în interiorul clădirilor.

În curte și pe holuri au fost trasate culoarele de intrare și de ieșire, iar în clase se respectă distanțarea dintre elevi.

Pentru asigurarea căilor de intrare și de ieșire din școală separate, a fost deschisă pentru prima dată și poarta dinspre bulevardul Gării.

Primăria Buzău a acordat un sprijin substanțial, fără de care, cu greu ar fi putut realizate toate aceste măsuri.

Dozatoarele cu dezinfectant nu sunt doar la porțile de acces, ci și pe holuri, în clase sau în grupurile sanitare, alături de săpun și măști de rezervă, care să le înlocuiască pe cele deteriorate.

Clasele a XII-a vin la școală fizic, în bănci, unde distanțarea dintre elevi este în limitele admise.

Profesorii se implică și ei activ în tot acest program, bine pus la punct, de apărare împotriva infectării cu noul coronavirus.

Toate acest măsuri preventive sunt bine primite și de părinți, care nu ezită să acorde școlii sprijinul lor.

Există și cazuri în care unii elevi nu pot fi prezenți fizic la școală.

Este și cazul Georgianei.

Atâta timp cât elevii și profesorii Hasdeului se vor respecta reciproc și vor accepta cu inteligență măsurile preventive, nu ar trebui ca bunul mers al procesului de învățământ să fie perturbat.

Până în acest moment nu există suspiciuni de infectare cu Covid 19 în rândul hasdeenilor. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!