Publicat la: 08.08.2019. 18:25 / 363 views

MOCANU ÎI CERE MINISTRULUI SĂ VERIFICE BOTEZURILE DIN POLIŢIE. DEPUTATUL ACUZĂ LEGĂTURILE DE RUDENIE DIN IPJ BUZĂU

După ce a fost dat de poliţişti pe mâna procurorilor, urmare a accidentului rutier în care a fost implicat, deputatul Adrian Mocanu acuză legăturile de rudenie din cadrul IPJ Buzău. Parlamentarul buzoian îi solicită ministrului de Interne să verifice cumetriile din Poliţie, într-o postare în care îl atacă inclusiv pe comandant, alături de alţi şefi de servicii din IPJ.

IPJÎn postarea de pe pagina sa de facebook, Adrian Mocanu dă numele mai multor ofiţeri care au relaţii de rudenie, prin alianţă, menţionându-l chiar pe comandantul I.P.J., comisarul şef Laurenţiu Pantazi, naş al şefului Poliţiei Rutiere, comisarul şef Silviu Dinu. La rândul său, Dinu este cumătru cu şeful de la Biroul Rutier, comsiarul Cosmin Rădulescu. Lista continuă şi cu alţi şefi de servicii, pe care  parlamentarul îi acuză că au devenit rude prin alianţă.

“Informaţiile acestea, primite de la surse anonime din IPJ Buzău trebuie să fie verificate la sânge de Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne. Practic, aproape toate serviciile importante ale IPJ sunt conduse de „rubedenii”. Poliţiştii care muncesc pe rupte şi nu au şansa unei „relaţii” nu mai suportă un mediu în care nu există posibilitatea de a fi evaluaţi corect şi promovaţi pe bază de merit.

Bine, aţi spune, dar ce au făcut ilegal şefii IPJ Buzău? Dacă aceste relaţii se confirmă, vom avea imaginea reală a unei instituţii care, în loc să servească cetăţeanul, îşi duce la îndeplinire propria agendă, completată cu propriile interese.”, scrie Adrian Mocanu.

Sindicatul Agenţilor de Poliţie din IPJ Buzău a reacţionat imediat, tot pe pagina de facebook (SNAP BUZĂU), considerând că atitudinea deputatului Mocanu vine după ce a fost cercetat de poliţiştii buzoieni, în urma accidentului în care a fost implicat în luna februarie. Conducerea SNAP îl acuză pe parlamentar că îşi face imagine pentru voturi, pe fondul valului de critici adresate Poliţiei, în această perioadă. Sindicatul precizează că toţi ofiţerii menţionaţi au o carieră îndelungată şi apreciată, înainte de a deveni rude prin alianţă.

Reamintim că, în luna mai, Mocanu a furnizat presei soluţia dată de procurorii de la Bucureşti, unde fusese declinat dosarul. Potrivit ordonanţei de clasare, cu ocazia audierii, tânăra lovită de maşina condusă de Adrian Mocanu a declarat că “a încercat să traverseze carosabilul, în grabă, pe culoarea roşie a semaforului electrict destinat pietonilor.” Tot în ordonanţa de clasare se menţionează că femeia, în vârstă de 27 de ani, “a mai declarat că nu depune plângere prealabilă împotriva conducătorului auto, că nu are pretenţii materiale ori de altă natură şi nu solicită eliberarea unui certificat medico-legal.” De menţionat că, iniţial, în faţa anchetatorilor de la Buzău, tânăra ar fi afirmat că a traversat regulamentar. A apărut şi un filmuleţ, ataşat la dosar în care se văd împrejurările în care s-a produs accidentul. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!