Publicat la: 19.09.2017. 18:22 / 374 views

MOARTE SUSPECTĂ ÎN CARTIERUL MICRO 3. O BĂTRÂNĂ, DECEDATĂ ÎNTR-O MIZERIE DE NEDESCRIS

Anchetă a Poliţiei, după moartea unei bătrâne care locuia singură în garsoniera pe care o transformase în depozit de gunoaie. Ajunsese o povară pentru vecini, casa ei fiind mulţi ani o sursă de gândaci, şobolani şi mirosuri insuportabile. Murise de câteva zile şi emana un miros îngrozitor, însă locatarii nu au mai fost în stare să facă acum diferenţa.

locuinta moarta 2Moartea a găsit-o pe bătrâna Artemisa singură, fără lumânare la căpătâi, între gunoaiele pe care le strânsese în ultimii ani. Nimeni nu şi-a dat seama acum că, din garsoniera cu mirosuri insuportabile, iese iz de putrefacţie. De patru zile nu a mai văzut-o nimeni la intrarea în bloc, aşa cum obişnuia tanti Artemisa, iar unui vecin i-a venit ideea să cheme pompierii. Militarii au intrat pe geamul întredeschis al bucătăriei iar când au ajuns pe balcon au găsit-o pe bătrână întinsă pe o canapea, fără suflare, intrată deja în descompunere. Vecinii spun că de la ea mereu ieşeau mirosuri grele şi de aceea nu au intrat acum la bănuieli. Doar lipsa ei a dat de bănuit. Vecinii cred că berile, pe care le consuma în exces, câte trei PET-uri pe zi, i-au adus sfârşitul bătrânei Artemisa. Criminaliştii vor stabili împrejurările morţii femeii care locuia singură de mulţi ani în garsonieră. Vecinii se tem că aşa cum era în timpul vieţii, părăsită de apropiaţi, la fel va fi şi acum, când cineva trebuie să se ocupe de organizarea înmormântării. 

Vecinii bătrânei Artemisa ajunseseră la limita răbdării după ce mulţi ani au îndurat mirosul îngrozitor, mizeria şi, de multe ori, ocările femeii de 86 de ani, aparent părăsită de rude. Au curs sesizările către autorităţi despre focarul de infecţie, însă nimeni nu putea da curs, întrucât bătrâna se încuia în casă şi nu permitea nimănui accesul. Garsoniera în care vieţuia bătrâna ajunsese precum o grotă: fără curent electric şi năpădită de insecte, gunoaie şi mirosuri pestilenţiale. Vecinii, oripilaţi, spuneau în urmă cu două luni că locatara de la parter nu mai făcuse curat în casă de foarte mulţi ani şi tot de mult nu se mai spălase.

Tanti Artemisa strângea bidoanele de bere în sufragerie şi în cada pe care nu o mai folosise de ani buni. Nu accepta ajutor din partea vecinilor, pentru că, spunea ea, îi puteau fura din lucruri. Bătrâna era văduvă de mulţi ani. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>