Publicat la: 28.03.2019. 19:21 / 510 views

MISTREŢII SE-MBOLNĂVESC PE CAPETE, URŞII ATACĂ. AUTORITĂŢILE CER SPRIJINUL MINISTERULUI MEDIULUI

Atacurile urşilor şi extinderea pestei porcine în mediul sălbatic au dus la convocarea unei noi şedinţe de urgenţă a Comitetului Local de Combatere a Bolilor. În timp ce numărul cazurilor de pestă la porci mistreţi este din ce în ce mai mare, mai multe comunităţi din zona montană se confruntă cu furia urşilor, care fac ravagii în gospodăriile sătenilor.

mistretNumărul focarelor de pestă porcină la porci mistreţi a ajuns la 14, iar cazurile au fost semnalate pe raza a şase comune. Responsabilii Comitetului Local de Combatere a Bolilor susţin că este foarte greu de pevenit extinderea focarelor la porci mistreţi.

700 de porci mistreţi ar trebui recoltaţi din zonele cu probleme, o misiune imposibilă.

Pe de altă parte, autorităţile se confruntă cu un val de atacuri din partea urşilor. Animalele sălbatice au intrat în gospodării la Colţi, Pănătău, Biscoca şi Mânzăleşti. 

Autorităţile vor cere derogare de la Ministerul Mediului pentru capturarea urşilor care atacă gospodăriile oamenilor din cele patru comune. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!