Publicat la: 10.09.2019. 17:45 / 1.084 views

MILITARUL CIPRIAN POLSCHI A FOST REPATRIAT. EROUL BUZOIAN VA FI ÎNMORMÂNTAT LA CIMITIRUL EROILOR

Militarul buzoian căzut la datorie în Afganistan a fost repatriat astăzi. Sicriul lui Ciprian Polschi a fost adus cu o aeronavă militară pe aeroportul Otopeni. Alături de buzoian a fost repatriat şi diplomatul român decedat în urma unui alt atentat, tot la Kabul. Trupul militarului a fost depus în această după-amiază la capela Bisericii Sf. Ştefan din cartierul Micro III.

repatriereCeremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem buzoian Ciprian-Ştefan Polschi şi a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, morţi în Afganistan, a avut loc în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. După oficierea unei slujbe religioase au fost citite ordinele de avansare în grad şi de decorare de către preşedintele României cu Ordinul Naţional Steaua României, în grad de Cavaler, cu însemne pentru război.

La ceremonie a asistat şi soţia tânărului militar buzoian. (Reper 00;18;13;04)

După evenimentul organizat pe aeroportul Otopeni, sicriele cu cei doi au fost duse la Spitalul Militar, pentru fomalităţile necesare documentelor de medicină legală.

Trupul neînsufleţit al militarului buzoian a fost adus, în această după-amiază, la capela Bisericii Sf. Ştefan din cartierul Micro III.

Aflat la a treia misiune în Afganistan, buzoianul Ciprian Polschi a căzut la datorie, în momentul în care executa o misiune administrativă pentru comandamentul NATO, în capitala Kabul. O maşină-capcană a explodat chiar lângă autovehiculul la volanul căruia era militarul buzoian.

Înmormântarea va avea loc joi, cu onoruri militare, la Cimitirul Eroilor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!