Publicat la: 06.09.2019. 17:52 / 681 views

MILITARUL BUZOIAN UCIS, COMEMORAT DE CAMARAZI. CEREMONII AU AVUT LOC ÎN TOATE UNITĂŢILE MILITARE

În această dimineaţă, în toate unităţile militare, au avut loc ceremonii de comemorare a militarului buzoian ucis în Afganistan. Ciprian Ştefan Polschi era încadrat ca şofer autostaţie radio în Batalionul 52 Operaţii Speciale „Băneasa-Otopeni”.

militari militar mort kabul

La ceremonia organizată în curtea unităţii unde activa soldatul buzoian, locţiitorul comandantului Batalionului 52 a citit un necrolog despre eroul ucis în Afganistan.

În data de 22 iulie, militarul a plecat în misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, unde era şofer în cadrul Comandamentului de Operaţii Speciale NATO din Kabul. Buzoianul era pentru a treia oară în Afganistan. De fiecare dată a fost apreciat de forţele aliate.

Ieri, soldatul a fost ucis, în urma unui atac cu o maşină capcană. Autovehiculul a explodat chiar lângă jeep-ul în care se afla militarul buzoian.

Ciprian Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

Prin ordin de ministru, buzoianul a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem şi decorat de preşedintele României cu Ordinul Naţional Steaua României, în grad de Cavaler, cu însemne pentru război.

Marţi, trupul buzoianului ucis în Afganistan va fi adus în ţară, cu o aeronavă militară. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Eroilor.  (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!