MILITARI STRĂINI PE „CALEA EROILOR”. REPETIŢIILE PENTRU PARADA MILITARĂ AU ÎNCHIS BULEVARDUl

MILITARI STRĂINI PE „CALEA EROILOR”. REPETIŢIILE PENTRU PARADA MILITARĂ AU ÎNCHIS BULEVARDUl

Astăzi, între orele 9 şi 12.30, bulevardul „Calea Eroilor” a fost închis circulaţiei auto. Aproape 900 de militari români şi străini au participat la antrenamentul general pentru parada militară internaţională de mâine. În această seară, în oraş se va desfăşura cea mai impresionantă retragere cu torţe din istoria Buzăului.      

defilare austrieciÎncă de la ora nouă, bulevardul „Calea Eroilor” a fost închis circulaţiei auto pe segmentul dintre intersecţia cu bulevardul Mareşal Alexandru Averescu şi sensul giratoriu dintre şoseaua Nordului şi DN 1B.

Mâine, 17 mai, de Ziua Eroilor, la Cimitirul Eroilor se va desfăşura cel mai important eveniment din ţară, dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

892 de militari români şi străini vor participa la cea mai mare paradă internaţională de până acum din oraşul nostru.

Peste 300 de militari din 5 state care au eroi înhumaţi la Buzău participă la parada militară de mâine. Ei reprezintă Germania, Austria, Italia, Bulgaria şi Republica Moldova.

Alături de militari, vor defila şi reprezentanţii structurilor din Ministerul de Interne dar şi reprezentanţii Asociaţiei „Tradiţii militare” îmbrăcaţi în uniforme din primul Război Mondial.

Primăria a făcut eforturi pentru ca Cimitirul Eroilor, bulevardul Calea Eroilor şi toate celelalte obiective din zonă să aibă o estetică deosebită şi să facă cinste municipiului nostru.

Alături de militarii străini, la eveniment vor participa personalităţi de marcă din România şi de peste hotare.

Chiar dacă nu toţi au putut răspunde afirmativ invitaţiei Municipalităţii, la ceremoniile de mâine vor fi prezenţi mulţi oameni importanţi.

Evenimentele de mâine de la Cimitirul Eroilor vor începe la ora 12

În această seară, de la ora 21, cei aproape 900 de militari vor străbate oraşul purtând torţe aprinse, din Piaţa Dacia până la tribuna ridicată pe Calea Eroilor, unde vor fi citite numele tuturor eroilor cunoscuţi care odihnesc în veşnicie la Buzău. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și