Publicat la: 17.05.2018. 18:15 / 395 views

MII DE BUZOIENI, LA RETRAGEREA CU TORŢE. LA CEREMONIAL AU PARTICIPAT 400 DE MILITARI

Forfotă mare, aseară, pe străzile oraşului. Mii debuzoieni s-au strâns în Piaţa Dacia şi s-au aliniat pe Bulevardul Unirii, pentru a asista la retragerea cu torţe, ceremonial care a precedat evenimentul organizat de Ziua Eroilor. Pe tot traseul, militarii au fost aplaudaţi de lumea adunată pe trotuare.

torte pe platou torte 5

Retragerea cu torţe a fost precedată de un recital oferit de fanfara militară a garnizoanei. Odată cu lăsarea serii, din Palatul Comunal s-a ieşit cu făclia care a aprins, pe rînd, torţele soldaţilor.

Cu torţele aprinse, coloana militară a părăsit Piaţa Dacia, îndreptîndu-se, pe acordurile cîntecului „Treceţi Batalioane”, către Cimitirul Eroilor, via Bulevardul Unirii. Cei mai mulţi dintre buzoienii veniţi în centrul oraşului au urmat formaţia soldaţilor puşi în mişcare.

Pe tot traseul, militarii au fost admiraţi, filmaţi de la balcoane şi aplaudaţi de localnicii strînşi pe trotuarele bulevardului Unirii.

La retragerea de torţe au participat militari din Romania, Austria, Germania, Bulgaria, Italia şi Republica Moldova. Îmbucurătoare pentru organizatori a fost prezenţa masivă a buzoienilor de toate vîrstele.

Retragerea cu torţe este o acţiune simbolică, menită a cinsti memoria militarilor căzuţi la datorie, pe câmpurile de luptă. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>