Publicat la: 15.10.2015. 19:11 / 2.221 views

„MI S-A ÎNDEPLINIT UN VIS”. POMPIERUL BUZOIAN VA PRIMI PROTEZĂ NOUĂ

Veste bună pentru pompierul buzoian Marian Simi Ilie, rămas fără un picior în tragicul accident de la Mihăileşti.

simi 1Ieri, acesta a primit vestea cea bună: luna viitoare va merge la Oradea pentru montarea noii proteze finanţate în mare parte de Fundaţia Mereu Aproape. Spre deosebire de actuala proteză, cea nouă îi va oferi posibilitatea de a flexa genunchiul şi glezna. Astfel va putea urca scările fără nicio dificultate şi va putea desfăşura multe alte activităţi, care în  ultimii ani i-au fost imposibile. Procesul de montare şi ajustare a protezei va dura 3 săptămâni, timp în care se vor lua mulaje, se vor face ajustări tehnice, iar Marian Simi-Ilie va face exerciţii de kinetoterapie.

Marian Simi-Ilie avea 21 de ani când şi-a pierdut un picior în tragicul accident de la Mihăileşti. De atunci au trecut 11 ani în care pompierul Marian-Simi Ilie a încercat să nu se lase răpus de infirmitate şi şi-a continuat viaţa aparent normal. Deşi i-a fost greu, a continuat să meargă la serviciu, în cadrul ISU Buzău, unde este acum salariat civil. Anul acesta, Marian-Simi Ilie a avut nevoie de ajutor. Colegii săi au pus mână de la mână şi au strâns 50 de milioane, iar Consiliul Judeţean Buzău a contribuit cu 90 de milioane. Suma cea mai mare de peste 46 de mii de euro a venit de la Fundaţia Mereu Aproape, al cărei preşedinte este jurnalista Antena 3 Alessandra Stoicescu.

(Auraş Tereacă)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!