Publicat la: 07.11.2017. 19:18 / 824 views

MERITE RECUNOSCUTE. COSTEL VÂNĂTORU, PREMII NAŢIONALE ŞI INTERNAŢIONALE

După ani întregi dedicaţi cercetării, după numeroase sacrificii, în sfârşit meritele părintelui Costel Vânătoru în dezvoltarea legumiculturii au fost recunoscute. În ultimele zile, cercetătorul Costel Vânătoru a primit două premii, unul la nivel naţional, iar altul la nivel internaţional pentru lucrări pe care le-a realizat, dar şi pentru activitatea sa prestigioasă.

experimentala 1Cu emoţii puternice, cercetătorul Costel Vânătoru a primit săptămâna trecută un premiu prin care i se recunoaşte munca depusă pentru dezvoltarea legumiculturii româneşti. Premiul a fost conferit de Academia Română pentru o lucrare apărută în anul 2016.

De asemenea, meritele părintelui Vânătoru au fost recunoscute la nivel internaţional printr-un premiu oferit în prezenţa a sute de personalităţi în domeniu.

Costel Vânătoru lucrează de peste 30 de ani în horticultură. A fost muncitor, şef de echipă, tehnician, inginer, cercetător ştiinţific, director de instituţie. A obţinut titlul de doctor al Facultăţii de Horticultură din cadrul USAMV Bucureşti şi este cercetător ştiinţific principal gradul II. În prezent conduce Laboratorul de Genetică şi Ameliorare al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău. În 2010 a fost ales membru asociat al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice a României, iar din 2012 este membru corespondent. Membru al Societăţii Internaţionale a Horticultorilor, de la Bruxelles, autor a cinci cărţi de specialitate, a susţinut 96 de referate ştiinţifice, dintre care 27 internaţionale. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!