Publicat la: 17.12.2019. 19:05 / 390 views

MEMORIAL „ALEXANDRU CRISTIAN”, LA SALA SPORTURILOR. EVENIMENTUL A AJUNS LA A XI-A EDIŢIE

Sala Sporturilor Romeo Iamandi va găzdui, în zilele de 27 şi 28 decembrie Memorialul „Alexandru Cristian”, eveniment organizat de preşedintele clubului Metalul Buzău, Gheorghe Guiu. Evenimentul îl evocă pe fostul mare portar buzoian şi se află, deja, la cea de-a XI-a ediţie. Vor participa opt echipe formate din copii iar competiţia va fi structurată pe două grupe, semifinale şi finală.  Printre participante, anul acesta va fi şi o trupă de juniori de la Eforie.

fotbal memorialOpt echipe de copii îşi vor disputa la finele lui decembrie trofeul „Alexandru Cristian” în Sala Sporturilor Romeo Iamandi. Evenimentul care îl evocă pe fostul mare portar al Gloriei, una dintre cele mai importante figuri ale clubului roş-albastru, în perioada antedecembristă. Competiţia de după Crăciun va aduna la start cele mai bune echipe de copii din judeţ, dar şi o participantă din afara judeţului, o grupă venită special de la Eforie.

Cristian Alexandru, buzoian get-beget, este portarul care şi-a adus aportul la ambele promovări ale Gloriei pe prima scenă fotbalistică. A apărat în sezonul 77-78, sub bagheta reputatului Ion Ionescu, an în care Gloria reuşea, după un parcurs de excepţie, promovarea în Divizia A. După un periplu de trei ani la Suceava, perioadă în care a absolvit facultatea, Cristian Alexandru revenea la Buzău şi îmbrăca, din nou, tricoul Gloriei. În sezonul 83-84, de data aceasta cu Gheorghe Constantin pe bancă, buzoienii reuşeau cea de-a doua promovare. “Portarul fără mănuşi”, aşa cum îi era supranumele, a fost şi unul dintre mentorii multor tineri care păşeau în vestiarul Gloriei, în acea perioadă.

N-au fost uitaţi nici nostalgicii. Imediat după finala mică a turneului, se va disputa un meci de old-boys, între fostele glorii ale Gloriei. Printre veterani vor fi Ilie Stan, George Timiş şi Mihai Stoichiţă. Actualul director tehnic al federaţiei a evoluat la Gloria Buzău timp de două sezoane.

Anul acesta o bună parte din fondurile de premiere va fi asigurată şi cu sprijinul Consiliului Judeţean. Cei mai talentaţi copii vor fi răsplătiţi, pe lîngă cupe şi diplome, cu echipament sportiv. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!