Publicat la: 12.12.2017. 19:19 / 621 views

MEDICII EPIDEMIOLOGI, ÎN ALERTĂ. CAZUL DE SCARLATINĂ, CONFIRMAT

Autorităţile de sănătate publică sunt în alertă după ce au primit confirmarea bolii în cazul preşcolarului suspect de scarlatină. Este cel de-al 28-lea caz înregistrat în judeţul Buzău de la începutul anului. Între timp, alte două probe, prelevate de la un copil de grădiniţă şi un licean au fost trimise la Bucureşti.

eruptie-scarlatina1Medicii epidemiologi au primit confirmarea de scarlatină în cazul copilului din Buzău asupra căruia plana doar bănuiala acestei boli. Este cel de-al 28 caz de scarlatină înregistrat în ultimele luni în judeţul Buzău. Copilul investigat săptămâna trceută a fost diagnosticat cu această infecţie iar acum este sub tratament, izolat de ceilalţi colegi de grădiniţă.

Între timp, alte două cazuri au fost depistate în două unităţi de învăţămînt din municipiul Buzău, respectiv o grădiniţă şi un liceu. În aceste cazuri există doar suspiciunea de boală, dar autorităţile de sănătate publică au demarat deja toate procedurile necesare de dezinfecţie şi recoltare de probe astfel încât să poate fi prevenită răspîndirea infecţiei şi apariţia unor noi cazuri. 

Potrivit medicilor epidemiologi, în cazul scarlatinei, netratată corespunzător, pot apărea complicaţii tardive cum ar fi reumatismul articular acut. Scarlatina este o boală care se transmite foarte uşor mai ales în sezonul rece. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>