Publicat la: 16.03.2018. 19:21 / 891 views

MATEMATICA, DUŞ RECE LA SIMULARE. APROAPE 70% DINTRE ELEVI CU NOTE SUB 5

Proba de matematică a simulării examenului naţional a adus note sub 5 pentru aproape 70% dintre elevii de la şcolile buzoiene. În schimb, la limba şi literatura română, peste 66% dintre viitorii absolvenţi de gimnaziu au trecut de prag. Per total, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului nostru este de 47%.

eleviLa simularea examenului naţional au participat peste 3.500 de elevi de clasa a VIII-a. Dintre aceaştia, doar 1675 au obţinut medii peste 5.

La proba de matematică, din cele 3556 de lucrări, 1552 au fost notate între 1 şi 3. Responsabilii din educaţia buzoiană spun că se aşteptau la astfel de rezultate, având în vedere că subiectele au fost cu un grad de dificultate ridicat.

Fiecare profesor va analiza rezultatele elevilor şi va lua măsuri în consecinţă, astfel încât nivelul de pregătire să crească până la examenul din vară.

Pe de altă parte, oficialii Inspectoratului Școlar susţin că pentru elevii cu rezultate foare slabe la matematică există alternativa învăţământului profesional.

La limba şi literatura română s-au înregistrat două note de 10, în timp ce la matematică 21 de adolescenţi au luat nota maximă. Doar doi elevi de gimnaziu au obţinut medii de 10.

Notele de la simulare nu vor fi trecute în cataloage decât la cererea elevului. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!