Publicat la: 22.03.2019. 19:22 / 942 views

MATEMATICA A FĂCUT “RAVAGII” LA SIMULARE. MII DE ELEVI BUZOIENI CU NOTE SUB 5

Rezultate cu mult sub aşteptări la simularea evaluării naţionale, la Buzău. Surprizele neplăcute s-au înregistrat la proba de matematică, atât la clasa a VII-a, cât şi la clasa a VIII-a. Mii de elevi au avut note sub 5.

simulare mateAstăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean a centralizat rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale.

Peste 2.300 din cei 3.700 de viitori absolvenţi de gimnaziu din judeţ au obţinut sub 5 la proba de matematică. Mai mult, peste 1.300 de adolescenţi au avut note între 1 şi 3. În schimb, 14 elevi au fost evaluaţi cu 10.

Și la clasa a VII-a, matematica s-a dovedit o piatră grea pentru elevii care au susţinut simularea. Din cei peste 4.000 de candidaţi, aproape 60% au obţinut note sub 5. Șapte elevi au avut note de 10.

La proba de limbă şi literatură română, rezultatele sunt mai puţin îngrijorătoare. În dreptul elevilor din clasa a VIII-a, procentul notelor peste 5 este de 71,11%, în timp ce la colegii mai mici cifra este de 66,40%. 

În premieră, rezultatele elevilor nu au mai fost afişate la avizierele şcolilor şi trebuie comunicate de profesori la clasă. 

Notele de la simulare nu se contestă şi pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!