Publicat la: 27.07.2018. 18:21 / 881 views

MĂSURI SUPLIMENTARE ÎMPOTRIVA PESTEI PORCINE. FILTRE RUTIERE LA LIMITA CU JUDEŢUL IALOMIŢA

Autorităţile buzoiene decid să extindă măsurile de prevenire a apariţiei cazurilor de pestă porcină africană în judeţul nostru. După filtrele instituite la limita cu judeţul Brăila, apar noi controale în trafic la graniţa cu judeţul Ialomiţa. Au existat şi cazuri de suspiciuni la Buzău, însă toate au fost infirmate. Medicii veterinari fac un apel la populaţie să sesizeze imediat situaţiile de îmbolnăviri.

sedinta pestaAstăzi, în regim de urgenţă, a fost convocat Centrului Local de Combatere a Bolilor, sub coordonarea Prefecturii, pentru a dezbate stadiul activităţilor preventive de la nivelul judeţului. Iniţial au fost instituite filtre rutiere la limita cu judeţul Brăila. Autorităţile au decis să extindă măsura şi în cazul drumurilor de la graniţa cu judeţul Ialomiţa.

La nivelul judeţului Buzău există 19 exploataţii de porci, cu un efectiv de 110.000 de capete, iar în gospodăriile individuale sunt înregistraţi aproape 60.000 de porci. Până acum, la fermele mari nu au existat suspiciuni, dar au venit câteva sesizări din partea cetăţenilor cu porci crescuţi în gospodării. Probele au infirmat existenţa pestei porcine africane.

Responsabilii D.S.V. Buzău fac un apel către populaţie să anunţe medicii veterinari despre apariţia unor simptome specifice la porcii din gospodărie.

Tot ca măsură preventivă, târgurile de animale de pe raza judeţului rămân închise. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!