Publicat la: 13.02.2020. 19:28 / 1.482 views

MĂSURI DUPĂ TRAGEDIA DE LA SPĂTARU. RESISTEMATIZARE, UN SINGUR DRUM DE ACCES CĂTRE CARTIER

Tragedia de la sfârșitul lunii ianuarie, când o fetiță de 3 ani a murit în urma unui accident produs pe DN 2 E 85, la una dintre intrările în cartierul nou din Spătaru, a obligat autoritățile buzoiene să identifice măsuri urgente pentru prevenirea unor astfel de evenimente. La presiunea localnicilor din cartier, au avut loc mai multe întâlniri de lucru, la Prefectură, ședințe la care au participat factorii responsabili.

drum spataru 3 drum spataru 2

Prima măsură concretă a fost eliminarea marcajului continuu de la ieșirea din cartier în drumul național, în zona aflată în intravilanul localității, înainte de indicatoarele de ieșire/intrare în Spătaru. De asemenea, s-a făcut o solicitare către CNAIR, pentru limitarea la 70 de km/h a vitezei maxime între Spătaru și Costești, pe o distanță de aproape doi kilometri.

Primăria Costești ar urma să asigure resistematizarea în zonă, înainte și după singura intrare autorizată din cartierul nou, prin amenajarea unor scuaruri de delimitare.

Toate celelalte puncte de ieșire în DN 2 E 85, neautorizate, vor fi eliminate prin săparea unor șanțuri care vor împiedica pătrunderea în șoseaua națională.

În cartierul nou din Spătaru sunt aproape o mie de locuitori. În urmă cu două săptămâni, o fetiță de 3 ani a decedat, după un accident rutier produs la una dintre intrările neautorizate în cartier, în momentul în care șoferița unui autoturism care venea dinspre București a încercat să vireze stânga către zona de locuințe, intrând în coliziune cu o mașină care circula din sens opus. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!