Publicat la: 01.03.2021. 19:55 / 436 views

MĂRȚIȘOARE COMUNISTE. EXPOZIȚIE TEMATICĂ DEDICATĂ ZILELOR FEMEII LA MJB

Cea de-a cincea ediție a evenimentului de primăvară ” Zilele femeii la Muzeul Județean Buzău” va debuta mâine, 2 martie la ora 11, cu vernisajul expoziției temporare ”Mărțișoare și delicitări din perioada comunistă”.

martisoare comuniste1 martisoare comuniste2

Pentru ca atmosfera de primăvară să fie și mai evidentă, expoziția este completată și cu lucrări de artă din colecția muzeului, în special flori, picturi valoroase semnate de artiști recunoscuți, precum Petre Iorgulescu – Yor sau Dumitru Ghiață.

”Stima” și ”respectul” erau cuvintele de bază din felicitări, atent caligrafiate, adresate de copiii Epocii de aur ”tovarășelor”, la Întâi și Opt Martie.

În zilele noastre, alături de miniexpoziția de Mărțișor comunist, doamnele și domnișoarele vor aqvea parte și de alte surprize oferite de Muzeul Județean.

Între 2 și 9 martie, toți vizitatorii vor beneficia de intrare liberă la expoziția temporară ”Furca de brâu, simbol al dragostei la români” , unde sâmbăta, între orele 12 și 14, se vor putea întâlni cu torcătoarele din Gura Teghii.

Participarea la toate aceste activități care fac parte din evenimentul ”Zilele femeii la Muzeul Județean Buzău” va fi permisă numai cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!