Publicat la: 29.01.2016. 20:36 / 4.547 views

MÂNCARE, CA SĂ VINĂ LA ŞCOALĂ! 45 DE COPII DIN SIMILEASCA PRIMESC ZILNIC O MASĂ CALDĂ

45 de elevi mănâncă gratuit în fiecare zi, dimineaţa şi la prânz, la şcoala din cartierul buzoian Simileasca.

elevi cantinaPrimăria Buzău a fost de acord să cofinanţeze proiectul şi, printr-o hotărâre a CLM, să-i asigure continuitatea pe o perioadă nedeterminată.

În acest fel, 45 de copii de romi mănâncă zilnic aici. Mâncarea e preparată zilnic de bucătăreasa angajată de şcoală

Cei 45 de copii sunt elevi din clasele a doua, a treia şi a patra. În viitorul apropiat, numărul acestora va creşte, printr-o colaborare cu o asociaţie suedeză de ONG-uri.

Directorul şcolii este convins că va putea oferi 2 mese pe zi pentru 90 de copii, în 2 serii şi ar vrea să extindă acest serviciu umanitar şi la elevii de clasa I.

Iniţiativa şcolii de a oferi două mese pe zi copiilor se înscrie are rolul de a-i atrage pe copiii romi la şcoală şi să prevină absenteismul.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!