Publicat la: 09.02.2018. 19:18 / 826 views

„MAJORAREA DE 25% ESTE O PĂCĂLEALĂ!”. SINDICAT: ABIA DIN MARTIE, O CREŞTERE REALĂ

“Majorarea de 25% este o păcăleală”, susţin liderii de sindicat din educaţia buzoiană, după ce au constatat noile calcule ale salariilor pentru luna ianuarie. Este o replică la adresa guvernanţilor care au declarat, public, faptul că veniturile brute vor creşte cu 25 de procente, de la 1 ianuarie. Abia de la 1 martie se poate vorbi despre o creştere reală, spun sindicaliştii.

profesor_catedraPrima lună din an nu aduce majorarea anunţată pentru bugetari, acuză liderii de sindicat din educaţie. În aceste zile s-au întocmit actele necesare plăţii salariilor, iar în cazul profesorilor creşterea brutului cu 25% nu se regăseşte în realitate.  

În schimb, luna martie vine cu o majorare importantă pentru cadrele didactice. Este vorba despre o creştere a veniturilor cu 20 de procente, o ajustare deja bugetată, spun sindicaliştii.

Aflaţi în pragul unor noi proteste, liderii de sindicat din învăţământul buzoian spun, totuşi, că viitoarea majorare nu va fi conformă cu realitatea socială de astăzi, cu creşterea inflaţiei şi a preţurilor.

În următoarele trei săptămâni, responsabilii din sindicat vor decide dacă este necesară declanşarea grevei generale, pe fondul numeroaselor probleme în asigurarea bugetului pentru funcţionarea mai multor şcoli, în condiţiile schimbării sistemului de finanţare de la bugetul de stat şi a modificării codului fiscal. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!