Publicat la: 21.07.2020. 18:07 / 321 views

MAI SCUMP CA LA PARIS? CONTROVERSE ÎN CLM PE TEMA PREȚULUI LA PARCĂRI

Taxarea progresivă în parcări atentează la buzunarele buzoienilor. Consilierii care nu sunt de acord cu proiectul au adus contraargumente nu foarte credibile pentru colegii lor. Noile tarife se apropie simțitor de cele practicate în țările occidentale, ceea ce ne întărește convingerea că și buzoienii fac parte din UE…

parcare 2 parcare 5

Consilierii locali au aprobat ieri, în ședința CLM, cu majoritate de voturi, imlementarea taxării progresive în parcările publice.

Astfel, de luni până vineri, între orele 07 și 16.30, taxa pentru o oră de staționare va fi de 2 lei, pentru două ore – de 5 lei iar pentru mai mult de două ore se vor adăuga câte cinci lei pentru fiecare oră în parte.

După 16.30, parcările vor putea fi folosite de riverani, contra unui abonament lunar.

Sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale, parcările vor fi gratuite.

Noul regulament are ca scop descurajarea circulației automobilelor în centrul orașului, unde, de obicei, pacările sunt ocupate în marea lor majoritate de salariații instituțiilor și societăților din zonă.

Nu toți consilierii au fost de acord cu noua tarifare și au dat ca exemple prețurile la parcările din orașe foarte cunoscute. Exemplul din capitala Franței a stârnit imediat reacții de neîncredere.

Atotștiutorul internet a fost consultat de urgență iar rezultatele au fost comunicate celor de față și, odată cu ei, tuturor buzoienilor care-și doresc să viziteze Parisul sau care au de gând să își țină mașinile în parcările cu tarifare progresivă din centru.

Noile modificări ale Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din municipiu au fost validate cu acordul majorității consilierilor din CLM. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!