Publicat la: 19.01.2017. 18:37 / 833 views

MAI PUŢINI TINERI DROGAŢI, ADUŞI LA URGENŢE. CAZURILE SEMNALATE ÎN 2016 LA UPU, ÎN SCĂDERE

Numărul tinerilor care ajung în stare gravă la UPU din cauza consumului excesiv de droguri este în scădere. Anul trecut, medicii de la Urgenţe au constatat o cifră mai mică a intervenţiilor pentru persoanele aflate sub influenţa substanţelor psihotrope. De fiecare dată, pacienţii sunt îndrumaţi să apeleze la Centrul Antidrog unde pot beneficia de consiliere. 

antidrog 3Doctorii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean s-au confruntat în anii trecuţi cu un fenomen în privinţa cazurilor de tineri aduşi în stare critică după ce au consumat droguri. De pildă, în 2015 au fost 52 de prezentări. În 2016, însă, s-a semnalat o scădere a numărului de pacienţi sub influenţa etnobotanicelor sau a altor droguri.

La fiecare caz de acest gen, medicii şi asistetele de la UPU îi sfătuiesc pe tineri să meargă la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog. Aici, ei sunt incluşi într-un program de consiliere psihologică. Din păcate, puţini apelează la serviciile specialiştilor.

De asemenea, odată semnalate autorităţilor competente, o parte din cazurile ajunse la UPU au constituit baza destructurării unor reţele de traficanţi de droguri. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!