Publicat la: 08.11.2017. 19:22 / 832 views

MAI PUŢINI BENEFICIARI AI AJUTORULUI DE ÎNCĂLZIRE. NUMĂRUL DOSARELOR S-A ÎNJUMĂTĂŢIT

Mai puţin de 1000 de dosare au fost declarate eligibile, până acum, la ajutorul pentru încălzire. Direcţia de Asistenţă Socială a semnat protocoale cu mai multe instituţii, graţie cărora se poate verifica dacă deponenţii au dreptul să primească ajutor. Dosarele se depun până pe 20 noiembrie.

das 11000 de buzoieni se află, deocamdată, în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială, în ceea ce priveşte acordarea ajutorului pentru încălzire. Cele mai multe solicitari vizează ajutorul la încălzire cu energie termică, aproape 400, în timp ce pentru alimentarea cu energie electrică au fost depuse doar trei dosare.

Numărul mai mic de beneficiari vine pe fondul unor protocoale semnate între DAS Buzău şi instituţii precum ANAF şi Direcţia Economică din Primărie. Astfel, eligibilitatea dosarelor poate fi verificată mult mai uşor, graţie unui sistem computerizat. Totuşi, cei de la Asistenţă Socială trebuie să verifice, aproape la fiecare dosar, dacă deponentul cererii are sau nu un cont bancar. Nu poate primi ajutor la încălzire cetăţeanul care are depozite mai mari de 3000 de lei. Anii trecuţi, mai mulţi beneficiari au fost nevoiţi să returneze ajutorul de încălzire.

Cuantumul ajutorului diferă în funcţie de veniturile realizate de solicitanţi. Sunt luate în calcul toate câştigurile obţinute cu o lună înainte de depunerea cererii. Sunt validate doar dosarele celor care realizează venituri lunare nete per membru de familie mai mici de 786 lei. Pentru persoanele singure este stabilit un plafon de 1082 lei. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!